Inbrott på Slagstaskolan – två gripna

Vågen av skadegörelse och inbrott som drabbat Slagsta under sommarmånaderna fortsätter. På onsdagskvällen gick inbrottslarmet på skolan vid 21:22. Väktare konstaterade snabbt att det var skarpt larm, omfattande skadegörelse och man har stulit chips och läsk från Fritidsgårdens lokaler.

Väktarna tillkallade polis som kom med hundpatrull och spårade efter gärningsmännen. Med hjälp av hund fick man upp ett spår som ledde fram till några ungdomar, födda mellan 1998 – 2001 (14 – 17 år gamla) som satt och drack läsk som misstänks komma från inbrottet. Minst två av ungdomarna uppges ha tagits med på förhör och kontroll av fingeravtryck etc.

Slagsta, som annars är ett lugnt område, har i sommar drabbats av mer skadegörelse än vanligt och såväl skolan, Ica som förskolorna i området har fått stå ut med trasiga fönster, klotter och nedskräpning. Även Mio Möbler utmed Västerleden har utsatts för skadegörelse och har nu satt upp ett stängsel runt sitt möbelvaruhus för att skydda sig.

Share