Rififi-kupp mot Strength Store i Valhalla

Natten till torsdagen var det inbrott hos butiken Strength Store, på Fraktgatan 2, intill Mått Johanssons väg. Butiken som säljer kosttillskott och träningsredskap, ligger granne med BDS Bil & Fritid som drabbades av ett liknande inbrott natten innan. Gärningsmännen har tagit sig in via taket, genom någon sorts lucka eller takfönster.

För andra natten i rad var det inbrott i samma byggnad, Fraktgatan 2, som ligger i korsningen av Mått Johanssons väg och Fraktgatan i Valhalla. Bägge inbrotten var af så kallad ”rififikupp”där gärningsmännInbrott på Strength Store rättvänden tagit sig in via taket. Bara för ett par veckor sedan drabbades butiken Babyproffsen, som ligger i samma hus och säljer barnvagnar och babytillbehör av inbrott. Den gången tog sig en ensam gärningsman in genom att slå sönder ett skyltfönster. Polisen uppger att de gjort vissa fynd hos Strength Store, men vill av utredningstekniska skäl inte berätta vad det rör sig om för fynd.

Flera företag på den aktuella adressen drabbades under natten även av inbrott och skadegörelse i deras företagsbilar som stod parkerade på innergården. Däribland barnvagnsaffären Babyproffsen, golvfirman Nya Golv AB samt Eskilstuna Plattsättning AB.

Share