Polisinsats vid olagligt läger vid Folkestaleden

 

En större polisinsats genomfördes tidigt på tisdagsmorgonen mot det så kallade ”tiggarlägret” utmed Folkestaleden i Eskilstuna. Enligt polisen handlar det inte om någon avhysning utan man identifierar personerna som bor där och bötfäller dem för brott mot ordningslagen.

Sedan några månader tillbaka är det en grupp EU-migranter som byggt upp ett läger utmed Folkestaleden, i höjd med reningsverket. Polisen har vid flera tillfällen kontaktat de boende och informerat om att de inte kan bo kvar där, eftersom de bland annat saknar tillstånd från markägaren. Det förekommer också relativt omfattande nedskräpning på platsen. Bostäderna består av några gamla husvagnar och enklare skjul. Allemansrätten omfattar inte att man bosätter sig på det här sättet och man får inte heller skräpa ner på platsen.

Share