Konkurshotet för Smederna undanröjt

Magnus ”Zorro” Zettterström och  förre ordförande, Håkan Ringkvist, inledde presskonferensen och berättade om den senaste tidens turbulens och ekonomiska kris som drabbat föreningen.

Nu meddelar man att klubben räddas från konkurs och man har tryggat pengar för att kunna köra verksamheten hela säsongen 2016.

Det är en mindre arbetsgrupp med bland annat den förre ordförande Håkan Ringkvist, som på initiativ av ”Zorro”, på bara en vecka har lyckats få in pengar för att lösa krisen. Man har idag haft ett möte med 12 företagare som ställt upp med pengar.

Klubben har fortfarande behov av fler sponsorer, i nuläget har man pengar för att kunna köra med ett toppat lag på hemmamatcherna och ett ”budgetlag” på bortamatcherna.

Man har nu budgeterat att få 1200 betalande åskådare per hemmamatch. Håkan Ringkvist poängterade att om man får fler åskådare, tex 3-4000 åskådare, så kommer man kunna förstärka laget på ytterligare någon eller några bortamatcher.

Arbetet började på söndagkvällen den 22 maj, i en möteslokal i den bostadsrättsförening där ”Zorro” bor. Man fick information från den avhoppade ordförande Larry Höjer, att det var ”kört”. Pengarna skulle inte räcka hela säsongen och man skulle behöva sätta klubben i konkurs om inget oväntat inträffar.

 

 

Share