Stort strömavbrott

Kl 7:14 på fredagsmorgonen bröts strömmen till ett stort område på norr. Totalt ca 7500 abonnenter i Slagsta, Valhalla, Skiftinge, Årby, Ärsta, Röksta etc var drabbat. Strömmen kom tillbaka men försvann sedan igen. Många sökte information, men på Eskilstuna Energi & Miljös hemsida stod ingenting om det hela. Istället blev det kommentarsfält på sociala medier som gjorde att information kunde spridas.

Det verkar som att Eskilstuna Energi & Miljös hemsida blev överbelastad, när många sökte information där. Den som lyckades nå hemsidan insåg att det inte stod något om avbrottet. Även på företagets facebooksida saknades länge information om avbrottet. Flera har beskrivit hur de själva sökte felet i sina villor, eftersom ingen information fanns om att flera hushåll var drabbade.

I skrivande stund 8:40 sägs det att cirka 800 abonnenter fortfarande saknar ström i bl. a Årby och Vallby. Betongfabriken i Eskilstuna uppges ha råkat ut för ett haveri på grund av strömavbrottet som ej kunnat avhjälpas varför produktionen stod stilla under fredagen.

Share