Samgående i lackeringsbranschen

samgaende

Fyra nöjda killar efter att förhandlingarna gått i lås. Från vänster: Jonas Andersson, Tomas Lassesson, Peter Jonsson samt Johan Siim.

Sent på fredagseftermiddagen offentliggjordes ett samgående mellan två av Eskilstunas största billackeringar, Eskilstuna Bilskadecenter AB, respektive MBC Mälardalens Bilskadecenter AB. De bägge bolagen har tillsammans nästan 40 anställda och omsätter ungefär lika många miljoner kronor, vilket gör att de efter sammanslagningen blir ett av de största bolagen i landet i sin bransch. 

De bägge bolagen har sina verksamheter bara ett stenkast från varandra i Valhalla Industriområde och Eskilstuna Bilskadecenter har sedan år 2013 även verksamhet på Strängnäsvägen, där 4 antal anställda bedriver lackeringsverkstad. Eskilstuna Bilskadecenter startades av Jonas Andersson och Johan Siim under namnet Tuna Bilvård år 2001.

– 2009 breddade vi verksamheten med lackering och 2012 med plåtverkstad och år 2015 namnändrade vi verksamheten, berättar Johan Siim. MBC Mälardalens Bilskadecenter har en längre historia, företaget startades av familjen Lassesson redan 1946 och förblev kvar i familjens ägo till 2011 då Tomas Lassesson och hans kompanjoner sålde rörelsen till Peter Jonsson och två kompanjoner. Bägge har sedan dess hoppat av och det var när Peter Jonsson, såsom ensam ägare till bolaget i september kontaktade Tomas Lassesson och bad om hjälp med att utveckla verksamheten, som det hela startade. – Vi löste ägarbilden i bolaget och köpte ut en delägare, därefter inledde vi en förutsättningslös dialog med Johan Siim och Jonas Andersson, ägare till Eskilstuna Bilskadecenter, som jag också känner sedan tidigare, berättar Tomas Lassesson, när Eskilstunanytt når honom på fredagskvällen.

Share