City Gross är en av två nyetableringar i stan

Det är bland annat stormarknaden City Gross som kommer etablera sig på de ytor som uppstår när Tuna Park expanderar. City Gross har drygt 40 stormarknader för dagligvaror runt om i Sverige och är kända för att ha låga priser genom sina stora volymer. Förutom City Gross blir det även plats för flera andra mindre aktörer i den nya delen av Tuna Park. Detta är dock enligt rykten inte den enda nyetableringen inom dagligvaruhandel i Eskilstuna. Enligt våra källor är det även på gång med en ny livsmedelsbutik i den handelsfastighet som kommer att byggas utmed västerleden, mellan K-rauta och Circle K (fd Statoil).

Den nyeatablering som offentligjordes på morgonen, att det blir City Gross som öppnar i utbyggnaden av Tuna Park var nog ingen glad nyhet för Coop, som hittills varit den enda dagligvaruhandeln i området. Det var även Coop som genom sitt fastighetsbolag KF Fastigheter tog initiativet år 2003 då de tillsammans med PEAB byggde Tuna Park. Sedan dess har Tuna Park bytt ägare och Coop har kraftigt minskat sin golvyta i sin butik. City Gross kommer enligt flera bedömare konkurrera med i stort sett alla stadens livsmedelsbutiker, men särskilt kommer det sannolikt drabba Coop vid Tuna Park och Ica Stenby.

Enligt vad Eskilstunanytt erfar är det även på gång med en ny livsmedelsbutik utmed Västerleden, mellan byggvaruhuset K-Rauta och bensinstationen Circle K (fd Statoil).  Vem som, om det stämmer, kommer driva den butiken och vilka de övriga hyresgästerna är, det är är dock oklart.

Trafiksituationen

Det är ju redan idag stora trafikproblem i Eskilstuna, inte minst är Västerleden hårt belastad på mornar och eftermiddagar. Hur det kommer bli i framtiden och om Västerleden inom snar framtid kommer breddas till två körfält, är ännu oklart.

Share