Oseriösa takläggare i farten i Eskilstuna

Villaägare i Eskilstuna har de senaste veckorna blivit kontaktade av oseriösa företag som erbjuder byggtjänster, det är lite olika vilka tjänster man erbjuder men vanligt är takarbeten. Man erbjuder en kostnadsfri kontroll av villans tak och efter att ha besökt vinden så visar man bilder på ett fukt- eller mögelskadat vindsutrymme och påtalar att taket är i dåligt skick och omgående måste bytas. Villaägaren som oftast är äldre personer har svårt att själv gå upp och titta på skadorna och har även svårt att värja sig mot representanten som är väldigt ihärdig och vill att de ska skriva på en beställning av takarbetet. Om de lyckas få villaägaren att skriva på beställningen så kommer de ofta redan dagen därpå och river det befintliga taket. När anhöriga eller grannar blir införstådda med vad som skett är det ofta för sent. Taket är förstört och det är bråttom att lägga om hela taket vilket är ett kostsamt projekt.

Det fall som Eskilstunanytt fått ta del av handlar om en äldre dam som bor ensam i en villa och där hon i mitten på oktober blev kontaktad per telefon av ett företag och tackade ja till en gratis kontroll av villans tak. Redan dagen därpå dök någon upp och fick titta på taket och även besöka vinden. Man visade sedan upp bilder på ett fukt- och mögelskadat vindsutrymme vilket gjorde att villaägaren trodde att läget var akut och lät beställa en åtgärd av taket. Det har senare visat sig att bilderna visade ett annat vindsutrymme, på den aktuella villan fanns inga fuktskador. Skadan var dock redan skedd eftersom personal kom redan dagen därpå och började riva taket. Man kastade ner takpannor på marken som därmed gick sönder. Det som nu återstår är att göra en omläggning av hela taket. Villaägaren har fått hjälp av anhöriga för att beställa arbetet av ett seriöst, lokalt företag. Det aktuella företaget som från början åtog sig arbetet hör hemma i Stockholmstrakten.
Stockholmsföretaget uppför sig aggressivt och hotar med att stämma villaägaren i domstol eftersom de fått en skriftlig beställning. Anhöriga till den drabbade kvinnan har kontaktat Eskilstunanytt och vill varna för de här bedragarna.

Share